Nasledovná otázka je zameraná ako na cvičenie, tak na techniky, ktoré sa opakujú (napr. autosugescia, sviečková mágia, vizualizovanie niečoho). Praktikovi, ktorý objavuje novú techniku/cvik hrozí, že bude netrpezlivý a vzdá svoju snahu skôr, než dosiahne nejaký efekt, prípadne sa nechá roztpýliť a začne robiť niečo iné. Na opačnej strane spektra je riziko, že sa bude pridlho venovať niečomu, čo nefunguje. Máte teda kritériá, ktoré môžu pomôcť pri hľadaní rovnováhy medzi trpezlivosťou a drilovaním na jednej strane, a pestrosťou experimentovania na strane druhej? Kedy rozpoznávate, že je správny čas na zmenu?
Ďalej k tomu možno pridať otázky: ako sa vysporiadavate s monotónnosťou, ktorá sa pri opakovaných cvikoch objavuje a časom je nepríjemná?
Stalo sa vám niekedy, že ste sa vpred posunuli slepačími krokmi a teda bolo ťažšie spozorovať pokrok?
Trpezlivosť vs. dynamika praxe
Re: Trpezlivosť vs. dynamika praxe
Ahoj,
najdôležitejšia je práca na sebe, trpezlivosť a trpezlivo pracovať na sebe. Zatiaľ som sa v mágii s monotónnosťou nestretla. To máš ako v škole. Vždy sa musíš naučiť niečo, čo ťa posunie. Ak si z učenia vyrobíš monotónny tréning, tak potom nemáš správny postup. Je vhodné začať odznova.
Pokrok, si myslím, je už to, že si píšeme a vymieňame si informácie. A či naša konverzácia bude aktívna, či nie, záleží na nás.
Tak je to aj v mágii. Všetko záleží na nás a na našich možnostiach. Ak v sebe nič nenájdeme čo by nás vo výukách posúvalo, potom je to presne tak ako píšeš. Potom sa hľadá chyba v druhých.
V mágii drilovanie neexistuje. Buď vieš, máš nato, skúšaš, trénuješ, učíš sa...., ale nabifľovaná poučka bez praktického použitia je len poučka.
najdôležitejšia je práca na sebe, trpezlivosť a trpezlivo pracovať na sebe. Zatiaľ som sa v mágii s monotónnosťou nestretla. To máš ako v škole. Vždy sa musíš naučiť niečo, čo ťa posunie. Ak si z učenia vyrobíš monotónny tréning, tak potom nemáš správny postup. Je vhodné začať odznova.
Pokrok, si myslím, je už to, že si píšeme a vymieňame si informácie. A či naša konverzácia bude aktívna, či nie, záleží na nás.
Tak je to aj v mágii. Všetko záleží na nás a na našich možnostiach. Ak v sebe nič nenájdeme čo by nás vo výukách posúvalo, potom je to presne tak ako píšeš. Potom sa hľadá chyba v druhých.
V mágii drilovanie neexistuje. Buď vieš, máš nato, skúšaš, trénuješ, učíš sa...., ale nabifľovaná poučka bez praktického použitia je len poučka.
Neviem, či sa niekto u nás stretol s monotónnosťou. Snažíme sa učiť tak, aby to ľudí bavilo. Iste cesta z jednotky na štvorku (na štvorke sa človek u nás stáva majstrom) je zdĺhavá a náročná. Avšak ani tam nehrozí monotónnosť, pretože sú to témy ktoré je na úvod potrebné pochopiť a uchopiť. A tam sa jedinec naučí aj trpezlivosti.
Tlačiť na niečo, čo nejde nemá podľa mňa zmysel.
Proste pracujem, ale keď sa na to necítim. Proste nechám rozpracovaný projekt na neskôr,
doprajem si čas na oddych a získanie nového pohľadu, a vrátim sa k nemu v ten správny čas.
Tu by som doplnil, k trpezlivosti a dynamike aj tvrdohlavosť.
Myslím, že každý v istom okamihu vie, aj keď si to neprizná. Že teraz to nejde.
Jednoducho povedané, rob čo ťa baví. Ak to už robíš z povinnosti tak to nie je ono.
Znovu môžem zložiť poklonu svojim učiteľom.
Ani trochu nie som študijný typ, no vždy ma bavila výučba.
Monotónnosť a mágia? To mi proste nejde dokopy.
Pre mňa je mágia o slobode. Pusti sa do toho po čom ti srdce baží,
Môže sa stať, že dostaneš dobrú lekciu.
Proste pracujem, ale keď sa na to necítim. Proste nechám rozpracovaný projekt na neskôr,
doprajem si čas na oddych a získanie nového pohľadu, a vrátim sa k nemu v ten správny čas.
Tu by som doplnil, k trpezlivosti a dynamike aj tvrdohlavosť.
Myslím, že každý v istom okamihu vie, aj keď si to neprizná. Že teraz to nejde.
Jednoducho povedané, rob čo ťa baví. Ak to už robíš z povinnosti tak to nie je ono.
Znovu môžem zložiť poklonu svojim učiteľom.
Ani trochu nie som študijný typ, no vždy ma bavila výučba.
Monotónnosť a mágia? To mi proste nejde dokopy.
Pre mňa je mágia o slobode. Pusti sa do toho po čom ti srdce baží,
Môže sa stať, že dostaneš dobrú lekciu.