3
jan

Liečba s potravinami

   Autor: Thalassa   v články | Zobrazené: 21x

Už aj naša doba a terajšia civilizácia začala uznávať výsledky Dietetiky v oblasti  alternatívnej liečby.
Tieto technológie sú vypracované už zhruba 1500 rokov v starej Čínskej medicíne a nahliadnuť nám do tejto problematiky pomôže aj Henry C. Lu.

Čínsky systém liečby s potravinami je asi najprecíznejší zo všetkých v rámci alternatívnych liečebných metód, a to cestou rôznych potravín.
Do tejto štruktúry patria rôzne koreniny, bylinky, zelenina a ovocie, mliečne a živočíšne produkty a aj mäso.

Nižšie opísané suroviny posilňujú, regenerujú a liečia „im pridelený“ orgán.
Vzhľadom k tomu, že často aj my denne konzumujeme všeobecne tieto suroviny, tak pomocou nižšie opísaných receptúr, si bude môcť každý cielene sám nakombinovať ingrediencie na liečbu chorôb nižšie uvedených orgánov. Prípadne si tým každý môže doplniť chýbajúce minerály, vitamíny, enzýmy vo svojom organizme.

 

Potraviny s rôznymi účinkami, ktoré pôsobia na naše konkrétne orgány

 

Pľúca – pľúca zo zvierat a to hlavne:  bravčové, baranie, hovädzie. Ďalej zelenina a rastliny – mrkva, tyčinky škorice, riečne mušle, koriander, kačka, cesnak, zázvor, ženšen, hroznové víno, biele hlavičky cibule, mladé neotvorené hríby, med, zobové slzy, listová horčica, pór, sladké drevo lotosové výhonky, sladový cukor, kravské a ľudské mlieko, olivy, búrske oriešky, hrušky, mäta, reďkovka, sladká bazalka, mandarínka, vlašský orech, vodný gaštan, víno, ženšen

Srdce – bielok slepačieho vajíčka,tyčinky škorice,srdcia zvierat, zelené korenie, plod a semeno lotosu, lotosové cholky , kravské a ľudské mlieko, mungo fazuľa, tomel, červené korenie, malé červené fazule, adzuki, šafran, vodný melón, pšenica, víno

Slezina – jačmeň, tofu, hovädzie mäso, čierna sója, bôby, hnedý cukor, karas obyčajný, karas zlatý a trávový, uhorky, datle, semienkakôpru, úhor, baklažán, figy, cesnak, zázvor, ženšen, víno, grepy šupka, zelené a červené korenie, plod hlohu, med, bôb konský, hyacintová fazuľa, Jóbove slzy, slad, sladový cukor, sladký koreň, baranie mäso, muškátový orech, búrske oriešky, bravčové mäso, listy reďkovky, ryža lúpaná, badyán, fazuľa obyčajná, fazuľové lúsky, bazalka, pšenica, biely cukor, žlté sójové bôby

Žalúdok – jačmeň, tofu, hovädzie mäso, horká dyňa, čierna huba muer, čierne a biele korenie, hnedý cukor, čínska kapusta, karas zlatý, zeler, gaštan, kura, pažítka, mušle morské a riečne, klinčeky, mladé neotvorené hríby, lastúry mušle, kukurica, rak, uhorky, datle, baklažán, fenikel, cesnak, zázvor, biela hlavička zelenej cibuľky, plod hlohu, konská fazuľa, hyacintová fazuľa, chaluha – riasa, hlávkový šalát, sladké drievko, mlieko kravské a ľudské, mungo fazuľa, listy reďkovky, olivy, hrušky, bravčové mäso, reďkovka, ryža lúpaná, mandarínka, vínny ocot, vodný gaštan, sladká bazalka, vodný melón, pšeničné a ryžové otruby, víno

Pečeň – semená čierneho sezamu, hnedý cukor, zeler, čakanka, pažítka, semienka pažítky, kôra škorice, lastúre riečne, kukuričné fúzy, rak, sépie, úhor, krv úhora, plod hlohu, pór, líči, schránky ustrice, mäta pieporná, šafran, trnky, badyán, vínny ocot, citrón, víno, pečeň z druhov všetkých zvierat, mušle

Žlčník – čakanka, kukuričné fúzy

Tenké črevo – čínska vosková dyňa, malé červené fazule, adzuki, soľ, špenát, nelúpaná ryža

Hrubé črevo – čierna huba, čierne korene, čínska kapusta, kapusta, karas zlatý, kukurice, uhorky, muškátové orechy, figy, med, hlávkový šalát, baklažán, tomel, ryžové otruby, špenát, sladká bazalka, biele korenie, žlté sójové bôby

Obličky – čierny sezam, čierne sójové bôby, rasca, karas obyčajný, slepačí vaječný žĺtok, pažítka, kuracia pečeň, semienka pažítky, kôra škorice, klinčeky, kosti z dobytka, ženšen, sépia, kôprové semienka, kačica, úhor, krv z úhora, fenikel, hroznové víno, grapefruitová šupka, Jóbove slzy, plod a semeno lotosu, vrchol z lotosu, kôra ustrice, bravčové mäso, soľ, badyán, fazuľové struky, mandarínky, pšenica, vlašské  orechy, mušľa riečna

Močový mechúr – kôra škoricovníka, tyčinky škorice, fenikel, vodný melón, grapefruitová šupka

Tento príspevok bol odoslaný v streda, január 3rd, 2018 o 16:55 a je zaradený pod články. Môžete sledovať akékoľvek reakcie cez RSS 2.0 feed. Môžete zanechať reakciu, alebo spätný odkaz - trackback z Vašej stránky.

Zanechajte reakciu

Musíte byť prihlásený aby ste mohli komentovať.


Copyright © 2018 - prirodna-medicina.SELEKCIA.SK - používame WordPress
Design blogov vytvorili InfoCreek