13
apr

Posilnenie srdca

   Autor: Thalassa   v recepty | Zobrazené: 19x

Základné suroviny:

  • 10 kusov zeleň petržlenu
  • 1 liter kvalitného suchého  červeného vína
  • 2 polievkové lyžice vínneho octu
  • 300g medu

Postup:

Víno a petržlen 10 minút varíme solídne na otvorenom ohni. Potom pridáme med a mierne varíme ďalšie 4 minúty. Plníme to do vysterilizovaných fliaš. Pijeme denne 3 polievkové lyžice.

—-

Základné suroviny:

  • 1 kopcovitá čajová lyžica Imelo biele (bobule)
  • ¼ litra čistá studená pramenitá voda

Postup:

Celú noc necháme imelo vylúhovať v studenej vode. Na druhý deň zohrejeme túto zmes na vlažnú teplotu a precedíme.

Terapia:

Tento odvar pijeme 3 týždne po 3 šálkach denne. Potom ďalšie 2 týždne po 2 šálkach denne a na záver 1 týždeň po 1 šálke denne.

—-

Vzhľadom k tomu, že imelo je dosť  jedovatá bylina, nemôže sa sólovo vylúhovať v horúcej vode, preto bežne používajú zmesy.  Po infarkte pri ischémii (stav, keď určitá časť organizmu nedostáva také množstvo kyslíka (krvi), ktoré je potrebné na jej normálnu funkciu) srdca je veľmi účinná liečba s koenzýmom Q – 10. V tele sa tento enzým nachádza, avšak po 30 roku života jeho hodnota začína klesať. Najmarkantnejšie posilňuje srdce a imunitný systém. K jeho účinku aplikujeme 200 – 300 mg denne. Neodporúčam počúvať odporučenie výrobcov, pretože v malých dávkach jeho účinok diametrálne klesá. Pri dlhodobej aplikácii stabilizuje aj krvný tlak.

 

Vitamín C

Pri vážnych problémoch so srdcom, ako je prekonanie infarktu myokardu, by sa malo užívať okolo 10 000 Mg C vitamínu denne. Vitamín C je pravdepodobne najlepší zabijak všetkých vírusov, čo ľudstvo pozná (pozemských). Vírusy, ako aj iné patogény  spôsobujú zápal v kardiovaskulárnom systéme. Taktiež sú aj iné látky, ktoré spôsobujú zápaly ciev ako napríklad nekvalitné jedlá, cukor, biela múka, nekvalitné rastlinné oleje, prísady polotovarov, GMO potraviny. Z tohto môžeme konštatovať, že tieto faktory naštartujú zápal stien tepien. Zápal je prirodzená obrana tela proti vírusom, baktériám a toxínom.  Ak  sa problém nezačne riešiť, zápal sa stane chronickým a z toho vznikne choroba srdca, mŕtvica, obezita, cukrovka, alzheimerova choroba.

Oleje

Nízkotučné terapie nepriniesli pozitívne výsledky. Nadmerná konzumácia Omega 6 mastných kyselín, ktoré obsahujú tie „zdravé“ rastlinné oleje ako sójový olej, kukuričný olej, slnečnicový olej, repkový olej, spôsobujú zápal stien ciev, poškodzuje obranný systém ciev, ktorý začína svoju regeneráciu cholesterolom, ktorý zahladí poškodený povrch ciev ako vosk.

Blahodarné účinky majú tie potraviny, ktoré obsahujú Omega 3 mastné kyseliny ako je rybací olej najmä zo severných morských rýb, ale tiež aj ľanový olej, kokosový olej, za studena lisovaný olivový olej. Ideálny pomer omeg 3 a omega 6 mastných kyselín by mal byť  1:3, bohužiaľ v realite veľakrát nachádzame pomer 1:20 alebo dokonca 1:30.

Potraviny a ich konzumácia

Pri konzumácii potravín je potrebné dávať pozor nie len na oleje, ale aj na cukry, ktoré keď sa dostanú do tela vo veľkom množstve, naviažu sa na  niektoré bielkoviny s ktorými vytvárajú škodlivé zlúčeniny. Čím viac konzumujeme polotovary, tým dlhšie predlžujeme zápalový proces. Taktiež reklamy o potravinách zavádzajú. Veľkým omylom sú živočíšne tuky, ktoré sú oveľa škodlivejšie ako lacné oleje, ktoré zvyšujú len tzv. zlý cholesterol a ten dobrý nie. Je pravda, že živočíšne tuky zvýšia  zlý cholesterol, ale oveľa menej ako lacné oleje, ale na druhej strane zvyšujú aj dobrý cholesterol, ktorý je veľmi dôležitý pre normálne fungovanie nervového systému.

Je potrebné preto konzumovať morské ryby, používanie kokosového oleja na varenie, pečenie. Ľanové semienka obsahujú až 40% oleja, denná dávka je 10dkg pomletých semienok zmiešaných s plnotučným jogurtom alebo s tvarohom.

Zelenina, ovocie, orechy, červené ovocie, zeleniny ktoré obsahujú veľa flavonoidov chránia cievy a znižujú toxíny.  Teraz na jeseň by sme mali piť veľa muštu , ktorý intenzívne obnovuje krv. Červené odrody sú účinné.

Čínska tradičná medicína hovorí, že kvalita krvi zabezpečuje v prvom rade energetiku sleziny. Slezinu vieme stimulovať potravinami pomarančovej a žltej farby.

Zákroky, ktoré môžu infarkt myokardu  alebo mozgu zastaviť:

  • Vypustíme zo žíl cez injekčnú ihlu asi 1 – 1,5 dl krvi voľno tečúcim spôsobom.
  • Vypijeme 0,5l vody s veľkou polievkovou lyžicou sódy bikarbóny. Zmení sa PH krvi a neutralizujú sa patogény krvi.
  • Zalejeme 1 čajovú lyžicu pomletého chilli s 2 – 3 dl horúcej vody, potom vypijeme. Chilli pôsobí vazodilatačne na cievy (rozťahuje). Uvoľní sa krč cievy. Táto metóda zaberie asi za 2 minúty.

Tags: ,

Tento príspevok bol odoslaný v štvrtok, apríl 13th, 2017 o 17:54 a je zaradený pod recepty. Môžete sledovať akékoľvek reakcie cez RSS 2.0 feed. Môžete zanechať reakciu, alebo spätný odkaz - trackback z Vašej stránky.

Jeden komentár

Lumina
 1 

Veľmi podobné je „Víno na srdce“ – recept podľa Hildegardy z Bingenu:

INGREDIENCIE:

1 liter suchého bieleho vína (napr. Müller Thurgau)
12 stoniek petržlenu – vňať
kávová lyžička galgánu
3 lyžice medu

PRÍPRAVA:

Stonky petržlenu nakrájame na malé kúsky, varíme vo víne na miernom ohni 10 minút, necháme trocha vychladnúť. Scedíme, pridáme galgán a nakoniec primiešame med.

apríl 16th, 2017 at 20:26

Zanechajte reakciu

Musíte byť prihlásený aby ste mohli komentovať.


Copyright © 2018 - prirodna-medicina.SELEKCIA.SK - používame WordPress
Design blogov vytvorili InfoCreek