Výroba liečivých mastí
Prečo liečitelia používajú na prípravu liečivých mastí najmä bravčové sadlo?
Logicky preto, že je to z energetického hľadiska najbližšie k človeku. Naša genetika je na 98% totožná s genetikou šimpanza a predsa sa nepoužíva sadlo z neho. Najkvalitnejšie sadlo je medzičrevové – tzv. omentum, ale je náročné ho zohnať. Ľahšie dostupné je sadlo z okolia brucha. Pre použitie do liečivých mastí sadlo veľmi pomaly vyprážame. Tradične sa sadlo roztápa vo vodnom kúpeli, problém ale je, že pri tomto postupe sa uvoľní málo maste a sú tu veľké straty.
Keď máme sadlo, pridáme doňho potrebné bylinky, podľa toho, akú masť chceme pripraviť. Keď varíme sadlo zvlášť, bylinky vieme v receptúre kombinovať hocijakým pomerom. Bylinky so sadlom vo vodnom kúpeli zohrievame minimálne 2 hodiny a viac, potom vypneme oheň a necháme masť vychladnúť vo vode. O 24 hodín znovu vodu zohrejeme a keď sa roztopí, precedíme ju. Po vychladnutí skladujeme na tmavom studenom mieste, napríklad v chladničke.
Jeden komentár
Zanechajte reakciu
Musíte byť prihlásený aby ste mohli komentovať.